Ervaringen van kinderen met Coloriet


Potjandorie……4 jaar geleden alweer. 

Dat…..nog even en we kunnen weer lachen, het heeft uiteindelijk toch ook bijna 4 jaar geduurd. Het is pas sinds een maand of twee dat ‘onze zoon onze zoon’ weer is. Mede dankzij Odette Aalhuizen/Coloriet en haar fantastische creatieve beeldende therapie gelardeerd met heel veel liefde.💖 

moeder en zoon van 11 jaar

 

Zo’n warm gevoel van binnen.

 

Onze zoon van 9 jaar liep op school tegen diverse problemen aan.

De leerkracht kon hem moeilijk peilen en zijn gedrag was erg wisselend: van sterk introvert en op zichzelf naar juist extravert en te druk. Veel kwam voort vanuit zijn eigen onzekerheid en het onvermogen om zijn gevoel goed te kunnen uiten.

De persoonlijke en warme aanpak van Odette maakte dat hij zich al snel bij haar thuis voelde en zichzelf durfde te laten zien. Door de kunstzinnige therapie bij Odette is hij zekerder en blijer geworden en dit was zowel thuis als in de klas al snel waarneembaar.

Met veel plezier ging hij elke week naar Coloriet omdat hij daar (zoals hij het zelf benoemde): altijd zo’n warm gevoel van binnen kreeg!

Dank Odette voor je liefdevolle aanpak en dat je de basis van onze zoon hebt kunnen verstevigen zodat hij hier nu met meer vertrouwen op verder kan bouwen.

 

Een blije en goedslapende dochter 


“Wij hebben een dochter die vanaf haar geboorte veel heeft meegemaakt (medisch, lichamelijk gebied). Dit uitte zich ook in slaapproblemen (vanaf geboorte), welke problemen niet verdwenen maar eerder verergerden met angstaanvallen (bij het inslapen en tijdens het wakker worden ’s nachts). Bij toeval had ze zelf (als 6-jarig meisje) Odette Aalhuizen van Coloriet ontmoet. Soms moeten dingen zo zijn… We zijn als ouders het traject bij Coloriet ingegaan en zagen onze dochter veranderen. Het creëren van haar eigen beelden (tastbaar en op papier) leverde haar vertrouwen op. Wij waren sceptisch bij de start, maar zijn helemaal om. De angst en de slaapproblemen van onze dochter is na al die jaren verdwenen. We hebben een blije en goed slapende 8 jarige dochter!”

 

Vrolijk, sociaal en initiatiefrijk


Enige tijd na een scheiding die in goede harmonie had plaatsgevonden, kreeg ons dochtertje van 7 jaar oud, vrij plotseling last van huilbuien en driftaanvallen. Ze kon haar moeder letterlijk niet meer loslaten als ze naar school gebracht werd en zat soms uren te huilen in de klas. Als ze bij mij (haar vader) was vermeed ze alle contact met haar moeder en andersom deed ze hetzelfde. Haar moeder en ik hadden onderling goed contact over de problemen van ons dochtertje. We probeerden beiden met haar helder te krijgen waarom ze zo verdrietig en boos was. Ze was zich wel bewust van het feit dat ze heel emotioneel was, maar ze kon absoluut niet voelen of aangeven wat daar de oorzaak van was.

Na contacten met school, de huisarts en een thuishulp organisatie, kwamen we uiteindelijk bij Odette Aalhuizen terecht. Na uitgebreide intakes met onze dochter, haar moeder en mij ging ons dochtertje zo’n 10 keer naar Odette. Ze vertelde er zelf niet zoveel over wat ze daar deed, maar we merkten al na een paar keer dat ze rustiger en gelukkiger begon te worden . Op een zondagavond, toen ze een heel weekend bij mij was, zij ze plotseling: “Papa, ik heb mama helemaal niet gemist”. Toen ik vroeg hoe dat volgens haar zo kwam, zei ze: “ik denk dat dat door die mevrouw (Odette) komt”.

Ze is daarna nog een paar keer bij Odette geweest. Om een en ander af te ronden en te verstevigen. Eigenlijk snapte ze zelf niet goed wat er allemaal gebeurde bij Odette. Ze waren bezig met tekenen, kleien, schilderen, knutselen en een verhaal aan het maken. Het mooie is, dat die speelse manier haar volledig van haar problemen verlost heeft. Ze is nu een vrolijk, sociaal en initiatiefrijk meisje. Ze kan nu heel goed met de scheiding omgaan en staat ook volledig open voor de nieuwe partners van haar beide ouders. Odette, ik ben je eeuwig dankbaar wat je voor en met onze dochter gedaan hebt!

Hans

 

 

Websiteontwerp: ArtsPret-brothers