Reviews


Wat was dit een warm bad!

Wat was dit een warm bad! Odette is een warme vrouw die je meteen het gevoel geeft welkom te zijn zodat je direct op je gemak voelt. Ze schept een veilige omgeving en aan alles was gedacht, er stonden zelfs bloemetjes uit de tuin en de zelfgemaakte soep als lunch was zalig. Soulcollages maken was nieuw voor mij, en ik vind het te gek. Het is echt op een vriendelijke manier contact maken met je ziel. Zonder dat je het door hebt of moeite hoeft te doen komt er naar boven wat er gehoord moet worden. Magisch vond ik het. Odette begeleidt het geheel op subtiele wijze wat ook heel prettig was. De dag vloog om, en ik ging naar huis met het gevoel dat ik dit altijd wil blijven doen. Een absolute aanrader!

Ghislaine van Delden

Talloze Bakjes met afbeeldingen.

“Heerlijke dag gehad bij Odette om kennis te maken met Soulcollage. In een prachtige ruimte, gevuld met talloze bakjes met afbeeldingen werden we op een prettige en rustige manier meegenomen in de wereld van Soulcollage. We kregen alle tijd om kaarten te maken op onze eigen manier. En oefenden in het voeren van een dialoog met de kaart. Een fijne inspirerende dag. “

Helena Hartholt   www.zelfsprekend.nu

Schoon schip.

In een ontspannen en gastvrije setting heb ik meegedaan aan een workshopdag Soulcollage bij Odette. Het heeft me zo enthousiast gemaakt dat ik meteen thuis met nieuwe kaarten aan de slag ben gegaan, en me heb opgegeven voor een facilitatortraining. Reuze benieuwd hoe ik dit ga toepassen in mijn eigen praktijk Schoon Schip. 

Hermine de Vaal

Inspirerend en leerzaam.

Inspirerend, leerzaam en met een warm welkom een workshop SoulCollage gevolgd bij Odette. Met veel ideeën en hernieuwde inzichten ben ik weer naar huis vertrokken. De workshop is een aanrader voor een ieder die weer eens op een andere manier wilt kijken naar het aanbod voor zijn of haar cliënt en wakker geschud wilt worden in eigen kunnen.

Bridget Laros www.bloesemkracht.eu  

Een reis naar binnen.

Een heerlijke studiedag over Soul Collage bij praktijk Coloriet gevolgd. Heerlijk om in stilte foto’s/beelden te verwerken in een kaart. Naast het zelf maken van persoonlijke kaarten, heeft Odette ons gesprekstechnieken geleerd waardoor je de maker de kaart laat ‘be-leven’. Een reis naar binnen die zorgt voor een schat aan informatie, WoW!  

Carolien de Wit  http://www.atelierrooskleurig.nl

Een onverwacht genoegen.

Wat een onverwacht genoegen. Bij Odette deed ik de Workshop Soulcollage  voor begeleiders, coaches en therapeuten. Een bijzondere ervaring, die ik niet had willen missen. Als beeldend therapeut ben ik bekend met de werking van het beeld. Maar toch, het is onwaarschijnlijk wat het maken van een kaart voor een betekenis kan hebben. Zeker als je zelf het proces in duikt. Dat je handen meer weten dan je hoofd. De beelden leven hun eigen leven en vertellen. Spannend wat het beeld werd, spannend wat het te vertellen had. Met fantastische begeleiding van Odette ging ik de uitdaging aan en was verrast en geraakt over de uitkomst.

Wil je ervaren wat Soulcollage is, heb je een vraag of zoek je een antwoord dan kan Soulcollage een bijzonder hulpmiddel zijn. De praktijkruimte van Odette biedt een warme achtergrond voor Soulcollage en meer. Ik heb de begeleiding van Odette als zeer waardevol ervaren en kan haar iedereen aanbevelen.

Annette Van den Bor-Oudshoorn  www.finca-verde.eu

Een onverwachts cadeautje.

Door toeval kwam ik bij Odette terecht voor een workshop SoulCollage en wat een prettige ervaring was dat.

Het maken van een kaart is een feestje. Je hoofd leeg of juist gevuld met een thema en dan zoeken tussen stapels afbeeldingen die Odette keurig geordend voor het grijpen heeft liggen. Er komt een zoektocht op gang waarvan je niet weet waar die heen leidt. Eigelijk weet je niet eens wat je zoekt, maar als je de “juiste” afbeelding in handen hebt weet je het opeens heel zeker: Dit wordt ‘m!

Dan ga je aan de slag met schaar, mes en passe-partout. En als je de afbeeldingen naar tevredenheid hebt geschikt begint het plakken.Voor de afwerking een mooi plastic hoesje eromheen en het minischilderijtje is klaar.

Op verschillende manieren hebben we de afbeeldingen “laten spreken” en dat is een wonderlijke ervaring. Het komt allemaal uit jezelf, maar je wist niet dat je het in je had! Beelden zijn heel krachtig en deze helemaal.

Ter illustratie het plaatje dat mij heel goed doet en elke keer als ik er naar kijk wordt ik weer helemaal ontspannen! Dankjewel Odette voor deze mooie kennismaking.

Bettina Wargerink

Nieuwe inzichten door collagekaarten

Ik heb lekker een dag geknipt en geplakt en negen collagekaarten gemaakt. Maar het was meer dan dat alleen. Met een workshop Soulcollage kom je meer in contact met wat er in je leeft. Door de juiste vragen aan de kaarten te stellen kun je tot verrassende teksten en nieuwe inzichten komen. Het was heel ontspannen, leerzaam en inspirerend. Bijzonder hoe deze methode werkt. 

Jolanda Oudijk   www.jolandaoudijk.nl    www.schrijfcafeamersfoort.nl

Fijn, inspirerend en rustig.

Ik heb jou gisteren als een heel fijn, inspirerend en rustig persoon ervaren. Je hebt alles heel duidelijk uitgelegd. Wat ik gisteren bij jou ook heb gezien en ervaren, is te luisteren zonder een reactie te geven. Je koppelt het terug, zodat ik weet dat je het hebt gehoord. Iemand zijn eigen verhaal laten doen, zonder daar iets van te vinden. Wel een aandachtspunt voor mezelf!! Ik vond het groepje prettig, ik ben blij dat we maar met zijn vieren waren. Omdat ik denk dat we anders teveel verhalen horen??? Dit zegt natuurlijk alles over mij. Verder heb je heerlijk gezorgd voor de innerlijke mens en je ruimte voelde ook heel fijn. Ik ga je site volgen en wie weet zien we elkaar nog eens.

Hartegroet Joke.      Atelier de Ruimte  http://www.helendtekenen.info

Andere manier van reflectie.

Ik heb de workshop als heel leerzaam ervaren. De SoulCollage workshop heeft mij een andere manier van reflectie van mijzelf laten zien.  

Naar aanleiding van fotobeelden raak je in contact met je eigen binnenwereld en wat jou op dat moment bezig houdt. Intuïtief maak je beelden die iets vertellen over je ‘binnenwereld’. De manier waarop we onze beelden moesten vertellen en pas daarna aan de anderen laten zien heeft indruk op mij gemaakt. Vooral om dat ik zelf de neiging heb om beschouwend over beelden te praten. En nu moest het niet beschouwend maar vanuit gevoel. Ik ga verder met mijn ontdekking in SoulCollage. Bedankt voor je prettige en rustige input tijdens de workshop.

Hartelijke groet, Bianca Kooij  www.biancakooij.kunstinzicht.nlWebsiteontwerp: ArtsPret-brothers