Therapie

Praten alleen is niet genoeg, de ziel vraagt om stil te luisteren.

Soms is het fijn niet te hoeven praten, maar naar jezelf te luisteren. Wie moeilijk praat kan de behoefte voelen om zich te kunnen uiten. Coloriet therapie is gefocust op het terugbrengen naar uw eigen kracht. U kunt hier onder andere meer lezen over wat de therapie inhoudt en wat de kracht van deze therapie is. 

Hoofd – hart – handen


Beeldende kunstzinnige therapie streeft ernaar om de samenhang tussen denken, voelen en willen te bevorderen. Om de balans tussen hoofd, hart en handen te herstellen. De therapie omvat kunstzinnige oefeningen  door schilderen, tekenen, boetseren en het bewerken van speksteen. Deze oefeningen worden gecombineerd met focussen, meditatie, ontspannings- en aandachts-oefeningen. U verwerft inzicht in uw eigen balans tussen denken, voelen en willen. Dit inzicht helpt u om een positieve, helende ontwikkeling op gang brengen. Het is niet belangrijk of u ervaring heeft met kunstzinnig werken, het is voor iedereen toegankelijk. Het gaat niet om het kunnen maar om het ontwikkelen.

 

De kracht van beeldende kunstzinnige therapie


Wat is nu de kracht van beeldende kunstzinnige therapie? Uw hoofd krijgt rust en u gaat ontspannen. U neemt de tijd en de aandacht even helemaal voor uzelf. U komt in contact met uw gevoel.  Signalen uit uw lichaam gaat u betekenis geven. Er ontstaat ruimte voor innerlijke beelden. Vaak zegt een beeld meer dan duizend woorden! 

 

Focussen en beeldende kunstzinnige therapie


Iedereen kent de uitdrukkingen ‘lekker in je vel zitten’ en ‘iets aan den lijve ondervinden’. Het lichaam vormt de basis van het handelen, voelen en denken. Focussen in combinatie met beeldende kunstzinnige therapie helpt om goed in het lichaam te zakken en met aandacht  te luisteren naar de lichaamssignalen in het hier en nu. Door meditatieve aandachts-oefeningen onderzoekt u de betekenis van deze signalen. Beeldend kunstzinnig werken versterkt het ervaren gevoel en maakt het mogelijk de innerlijke beelden uit te drukken en op een afstand te bekijken. Dit geeft een intensief contact met de eigen kracht en er ontstaat ruimte voor het zelf-helend vermogen dat in ieder mens aanwezig is.

 

 

 

 

 

Websiteontwerp: ArtsPret-brothers